YouTube-organist Gert van Hoef geeft concert in Kampen

Gert van Hoef
Foto: Orgelserie Kampen

Op woensdagavond 5 augustus 2020 om 20.00 uur geeft de bekende YouTube-organist Gert van Hoef een orgelconcert in de beroemde Bovenkerk van Kampen. Het concert is fysiek te bezoeken, maar is ook (betaald) via een livestream te volgen. De entreeprijs is 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt 10 euro. Aanmelden via deze link.

Gert van Hoef heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 2009 won hij de 1e prijs van het Interclassicmusic Orgelconcours. In 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2015 heeft Gert het Govert van Wijn Orgelconcours gewonnen in de Groote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10). Gert heeft inmiddels meer dan 87.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Zijn orgelfilmpjes worden ontzettend veel bekeken in zowel binnen- als buitenland.

Op 5 augustus begint Gert van Hoef met de bekende bewerking over Komt als kind’ren van het Licht van Feike Asma. Johann Sebastian Bach, Alfred Hollins en César Franck zullen deze avond niet ontbreken. Psalm 77 van Willem Hendrik Zwart zal ook prachtig klinken in de Bovenkerk. Gert zal ook eigen werk ten gehore brengen. De organist zal zijn concert eindigen met de Suite Gothique van Léon Boëlmann. Het concert is een van de afleveringen van de Orgelserie Kampen. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM: “Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis” (kies dan voor een ticket voor de livestream). Meer informatie, vragen en tickets via deze link.

Lees ook: Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen