Gerwin van der Plaats en Evelyn Heuvelmans concerteren

Foto: Orgelserie Kampen

Op zaterdagavond 22 augustus 2020 om 20.00 uur verzorgen Gerwin en Evelyn de muzikale ontmoeting in de Bovenkerk. Gerwin zal beide orgels en de vleugel bespelen. Evelyn zal op de hobo spelen. De entreeprijs is 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt 10 euro. Aanmelden via deze link.

 

Gerwin van der Plaats is dirigent van het Kamper Mannenkoor Door Eéndracht Verbonden. Verder begeleidt hij geregeld koren op het Hinsz-orgel. Evelyn Heuvelmans is als kind begonnen met blokfluit- en later pianolessen. Toen zij 12 was is zij hobo gaan spelen, omdat iemand zei dat hobo heel goed bij haar zou passen. Ze werd verliefd op de zangerige klank, de eindeloze mogelijkheden om samen te spelen, maar toch ook het solistische karakter. Ze verzorgt lessen hobo, piano en blokfluit bij Muziekschool Barneveld.

 

Muziek van onder andere Martin Zonnenberg, Charles Gounot en Ennio Morricone zal gespeeld worden. Gerwin zal ook solo optreden. Hij zal dan onder andere The power of life van Mons Leidvin Takle en Psalm 146 van Jan Zwart op het Hinsz-orgel laten horen. Het belooft een mooie muzikale ontmoeting te worden in de Bovenkerk met Gerwin en Aniek. Hobo in combinatie met orgel of vleugel klinkt prachtig in de Bovenkerk.

Het concert is een van de afleveringen van de Orgelserie Kampen. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM: “Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis” (kies dan voor een ticket voor de livestream). Meer informatie, vragen en tickets via deze link.

Lees ook: Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen