Evert van de Veen en Aniek van Oosterom in Bovenkerk

Foto: Orgelserie Kampen

Op zaterdagavond 15 augustus 2020 om 20.00 uur zullen Evert van de Veen en Aniek van Oosterom een muzikale ontmoeting in de Bovenkerk verzorgen. Het orgel en de vleugel zullen bespeeld worden door Evert. Aniek zal de panfluit bespelen. De entreeprijs is 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt 10 euro. Aanmelden via deze link.

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Hij volgde orgellessen bij onder andere John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen. Alle stijlen werden bestudeerd: van Sweelinck tot Messiaen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Evert van de Veen is dirigent van een vijftal koren: Chr. Ger. Gem. zangvereniging “De Lofstem” uit Ederveen, Chr. Interkerkelijk Mannenkoor ‘Fontanus’ uit Putten, Chr. gemngd koor Viva Vox uit Elspeet, Interkerkelijk gemengd koor Maranatha uit Doorn en Reformatorisch gemengd koor ‘Cantilena’ uit Staphorst.

Aniek van Oosterom werd geboren op 27 juli 1996 in Putten. Zij groeide op in een muzikaal gezin en op 7-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste panfluitles bij Gerard Rijken van Olst. Na 9 jaar les te hebben gehad aan de muziekschool te Putten heeft zij deze in 2012 Cum Laude afgerond. Aan het Conservatorium van Amsterdam kreeg zij lessen van Matthijs Koene en studeerde daar af in 2020. Aniek verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse andere musici. Daarnaast is zij dirigente van het kinderkoor ‘De Fonteintjes’ en het tienerkoor ‘Viva-Vox’ uit Putten. Ook geeft zij wekelijks vol passie muzieklessen aan een tiental leerlingen.

Werken van onder andere Bute, Mulder, Den Toom en Zwart zullen te horen zijn. Verder zal er eigen werk van Evert ten gehore gebracht worden. Evert zal ook solo optreden op het orgel. Het concert is een van de afleveringen van de Orgelserie Kampen. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM: “Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis” (kies dan voor een ticket voor de livestream). Meer informatie, vragen en tickets via deze link.

Lees ook: Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen