Leo Ravensbergen speelt werken van John Propitius

Foto: Orgelserie Kampen

Op woensdagavond 12 augustus 2020 om 20.00 uur geeft Leo Ravensbergen een orgelconcert in de Bovenkerk van Kampen. De entreeprijs is 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt 10 euro. Aanmelden via deze link.

Leo Ravensbergen is geboren op 28 november 1988 in Rijnsburg. Leo heeft improvisatielessen gevolgd bij John Propitius. Orgelspelen is een hobby van Leo. “Een concert als deze, in de Bovenkerk van Kampen is iets wat ik nooit had durven dromen en waar ik zeer dankbaar voor ben om dit te kunnen/mogen doen”. Hij zal als oud-leerling ‘een ouderwetse’ John Propitius-avond verzorgen. Leo zal zijn concert beginnen met een eigen werk over ‘Komt nu met zang’. Daarna volgen er allemaal werken van John Propitius.

Van John Propitius, gearrangeerd door Leo Ravensbergen: Psalm 84, Komt laat ons voortgaan kind’ren, Heer’, wees mijn Gids, Psalm 42, Psalm 119, ‘Wie maar de goed God laat zorgen’, ‘Mijn Jezus, ik hou van U’ en ‘Eens als de bazuinen klinken’.

Het concert is een van de afleveringen van de Orgelserie Kampen. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM: “Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis” (kies dan voor een ticket voor de livestream). Meer informatie, vragen en tickets via deze link.

Lees ook: Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen