Marco den Toom verzorgt slotconcert op woensdagavond

Marco den Toom in actie tijdens zijn Nieuwjaarsconcert
Foto: Erik Eenkhoorn

Op woensdag 26 augustus 2020 om 20.00 uur is het laatste orgelconcert van de woensdagavond-orgelserie. Marco den Toom zal net als voorgaande jaren, deze serie afsluiten. De entreeprijs is 12,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht). Een link voor de livestream bedraagt 10 euro. Aanmelden via deze link.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Marco begint zijn concert met ‘De Heer is God en niemand meer’ van Feike Asma. Zijn concert eindigt hij met de finale over het lied ‘Als ik Hem maar kenne’ van de kamper organist Klaas Jan Mulder. Verder speelt hij o.a. Sonate 3 van Camillo Schumann, Luna Tu van Romano Musumarra en de Toccata in G van Tibor Pikéthy. Een improvisatie zal deze avond ook niet ontbreken. Kortom: een muzikaal feest in de Bovenkerk.

Door het hanteren van een maximaal aantal bezoekers wordt rekening gehouden met de actuele corona-maatregelen. Tijdens het concert gelden de algemene richtlijnen van het RIVM: “Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis” (kies dan voor een ticket voor de livestream). Meer informatie, vragen en tickets via deze link.

Lees ook: Toegankelijke organisten spelen in Bovenkerk Kampen