Hoofdtrainer Eddy Zwijnenberg mag nieuw seizoen blijven

Foto: Harm Hoeve

In het seizoen 2019-2020 zal de technische staf van de dorpsclub bestaan uit dezelfde personen als dit seizoen. Dit maakte voorzitter Rudy Klomp bekend voorafgaande aan een “Hollandse Avond” in het clubgebouw van de vereniging.

Eddy Zwijnenberg zal daarmee het tweede seizoen ingaan bij de vereniging uit Rouveen. Hij zal wederom geassisteerd worden door Arjan Schra en Ronald Kruise, die ook beiden aangegeven hebben met plezier een seizoen aan hun lopende contract toe te voegen. De contracten met de technische staf van de 1e selectie zijn dus met een seizoen verlengd.

Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking, hetgeen geleid heeft tot deze contractverlenging. De vereniging heeft de afgelopen jaren matig gepresteerd, maar mede dankzij de nieuw gekozen weg en een geheel vernieuwde, verjongde spelersgroep staat het team momenteel op een keurige vierde plaats op de ranglijst in de 3 e Klasse C (Oost).

De ambitie voorafgaande aan dit seizoen was om van deze nieuwe groep eerst een stabiele derdeklasser te maken en dan langzaam omhoog te kijken naar de tweede klasse. Gezien eerdergenoemde plaats op de ranglijst is aan de eerste ambitie op dit moment ruimschoots voldaan. De tweede ambitie blijft dan ook om voorzichtig verder omhoog te kijken.

Bij handhaving van de spelersgroep gaat Zwijnenberg dan ook deze uitdaging met een gerust hart aan. De werkwijze in de tweede seizoenshelft zal dan ook op dezelfde wijze voortgezet worden, waarbij het nog iets “volwassener” maken van de jeugdige selectie de uitdaging wordt. Eerder was Henk Harmens uit Wezep hoofdtrainer van de club.

Lees ook:

Dossier: