Eddy Zwijnenberg (55) nieuwe hoofdtrainer SC Rouveen

Foto: SC Rouveen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SC Rouveen kon voorzitter Rudy Klomp bekend maken dat er een nieuwe hoofdtrainer voor de eerste selectie is aangesteld voor het seizoen 2018-2019.

Met ingang van het nieuwe seizoen staat Eddy Zwijnenberg voor de groep. De ervaren trainer vertrekt nu na vier seizoenen WZC Wapenveld naar dorpsclub SC Rouveen. Hij was eerder werkzaam bij onder andere de club van Hellendoorn, Berkum, ASC’62 en CSV’28.

Zwijnenberg volgt in Rouveen het interim-trainersduo Klaas Mijnheer en Joop Schra op. Dit duo is (door het tussentijdse vertrek van Harry Lefferts) door de vereniging benaderd om de training en begeleiding gedurende de tweede seizoenshelft te verzorgen. Klaas Mijnheer was tot aan deze omzetting trainer van de tweede selectie van de vereniging, terwijl Joop Schra de training en begeleiding van de JO13-1’s verzorgde.

In de hierdoor ontstane vacatures is nog niet geheel voorzien. Voor het tweede is de Technische Commissie in vergevorderd stadium om binnen de club tot een oplossing te komen. Voor de JO13-1 is voor het komend halfjaar de tussentijds bij FC Meppel-1 vertrokken trainer Robert Knoll aangesteld.

Zwijnenberg gaf aan in eerder gespeelde wedstrijden een goede indruk gekregen te hebben van het jeugdteam uit Rouveen. Met name het elftal onder de 23 jaar. Hij ziet dan ook mogelijkheden om in Rouveen een stabiele derdeklasser neer te zetten met de ambitie om te werken naar de tweede klasse.

Lees ook:

Dossier: