College, raadsleden en ambtenaren tegen oude sterren

Voorafgaande aan de officiële opening van het vernieuwde sportcomplex van de SC Rouveen werd er een wedstrijd gespeeld tussen de “Old Stars” van de vereniging en een samengesteld elftal van de Gemeente Staphorst, bestaande uit een collegelid, raadsleden en ambtenaren.

Ondanks de dreiging van wat minder goed weer, viel dit allemaal gigantisch mee. Vlak voor de klok van half zeven kwamen van heinde en ver de bezoekers naar het nieuwe sportpark in Rouveen. Daarvoor hadden de spelers en begeleiding al “aan elkaar geroken” en “afgetast” hoe de verhoudingen zouden liggen tijdens de wedstrijd.

Wedstrijdverslag

Door beide partijen werd de scheidsrechter getracht om te kopen, maar zoals bekend, deze scheidsrechter is niet om te kopen en volgt zijn eigen lijn. Soms goed, soms minder goed. En… om de wedstrijd ook nog een wedstrijd te laten zijn…soms iets door de vingers zien of per ongeluk een andere richting opkijken.

Na vele struikelpartijen van de diverse spelers (waarvan de meesten nog nooit op kunstgras hebben gespeeld) kwam de routine toch boven drijven. De “Old Stars” wisten voor rust een ruime voorsprong te nemen.

In de rust zal door elftalmanager Segers een duidelijk evaluatiegesprek hebben plaatsgevonden, want na de rust was het zeer spannend. De “gemeentespelers” wisten door een aantal doelpunten bijna op gelijke hoogte te komen. Toch trokken de “Old Stars” aan het langste eindje en wisten een einduitslag op het scorebord te plaatsen van 6-4.