Sportclub Rouveen officieel hoofdgebruiker accommodatie

Afgelopen zaterdagmiddag is de nieuwe accommodatie en zijn de kunstgrasvelden van SC Rouveen -voorafgaand aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Hollandscheveld- officieel in gebruik genomen.

Burgemeester Theo Segers en wethouder Bert Krale, namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst en het dagelijks bestuur van SC Rouveen hebben daarvoor de benodigde overeenkomsten ondertekend.

Met de ondertekening van deze documenten biedt de gemeente Staphorst de gelegenheid aan de voetbalvereniging, als hoofdgebruiker, om te kunnen sporten en bewegen. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over het gebruik, het dagelijks onderhoud en de schoonmaak van de accommodatie.

Ook andere organisaties en instellingen kunnen en mogen gebruik maken van de voorziening. Zo heeft op dit moment de zondagse kinderopvang van de Hersteld Hervormde Kerk in Rouveen en de dorpsraad van Rouveen en plek gevonden in de nieuwe accommodatie. De vereniging heeft om praktische redenen al sinds de start van dit seizoen haar intrek genomen in de nieuwe accommodatie, die dus nu officieel is bekrachtigd. Het gebruik is naar volle tevredenheid.

Nu de stap van de officiële ingebruikname is afgerond, werken de gemeente en de vereniging aan de volgende stap: de inrichting van de buitenruimte. Deze inrichting (en sloop van de oude accommodatie) zal in de komende periode gaan plaatsvinden. Voor de kerstvakantie moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

De feestelijke opening van de nieuwe accommodatie met de velden en nieuwe buitenruimte vindt plaats nadat alle werkzaamheden zijn afgerond. Naar verwachting in het voorjaar van 2017. In 2009 werd een dergelijk contract getekend met V.V. Staphorst wat betreft de accommodatie en velden in Staphorst.

Lees ook:

Dossier: