Nieuwbouw accommodatie SC Rouveen krijgt vorm

Op 5 oktober is officieel gestart met de bouw van de gemeentelijke sportaccommodatie voor SC Rouveen, vandaag een overzicht van de voortgang tot nu toe.

De eerste foto’s zijn van 30 oktober. Op vrijdag 6 november ging het installatiewerk van start, nadat donderdag de laatste beton gestort was ten behoeve van de fundering. Medewerkers van Installatietechniek Lok uit Vollenhove zijn toen begonnen met het monteren van de rioleringsbuizen, waterleidingen en wat er verder allemaal “ondergronds” aangelegd dient te worden.

Verder een foto-impressie van het leggen van de begane-grond-vloer van het nieuwe clubgebouw op woensdag 11 november. Op woensdag 2 december werden de spanten van het nieuwbouwcomplex gezet. Nu er een begin gemaakt is met het plaatsen van de spanten, worden de contouren van het nieuwbouwcomplex aan de Korte Kerkweg goed zichtbaar.

Ook vanaf het kunstgrasveld kan nu al goed worden gezien waar het gebouw komt te staan en hoe deze er ongeveer uit zal komen te zien. Op vrijdag 4 december 2015 zijn de echte ‘eerste stenen’ gelegd. Niet de formele “Eerste steen”, maar wel de echte eerste stenen zijn gelegd (gemetseld) aan de nieuwe sportaccommodatie van de SC Rouveen.

Met veel voortvarendheid is onder regie van Aannemersbedrijf De Witte uit Staphorst begonnen met het metselen van de eerste muren. De verwachting is dat eind deze week zelfs de dakplaten al zullen worden gelegd, waardoor er onder droge omstandigheden verder kan worden gebouwd aan het nieuwe clubgebouw waar de voetbalvereniging SC Rouveen al jaren naar uit kijkt.

Vele jaren heeft de sportvereniging geduldig gewacht op haar beurt. Eerst kregen de buren in Staphorst een nieuw gebouw, toen kwam eerst nog de MCR in Rouveen en nu eindelijk het nieuwe clubgebouw aan de Korte Kerkweg. Zo blijkt ook deze keer weer “Geduld is een schone zaak!”. De kosten voor de gemeente bedragen ruim € 2800,- per lid.

Lees ook:

Dossier: