Wethouder Krale start graafwerkzaamheden in Rouveen

De bouw van de sportaccommodatie in Rouveen is officieel begonnen. Wethouder Krale heeft hiervoor vanochtend de graafwerkzaamheden gestart. Bouwbedrijf de Witte uit Staphorst gaat de sportaccommodatie bouwen.

Wethouder Krale mocht zijn kunsten vertonen om de eerste spade te zetten. Gezien zijn achtergrondervaring was dit geen enkel probleem. Na de eerste spade gaf hij aan de gehele dag wel verder te willen werken, maar dat andere verplichtingen dit verhinderden.

Met de afbraak van de pannakooi op was is de nieuwbouw al ‘officieus’ gestart. Een groot aantal vrijwilligers hebben de pannakooi vakkundig gedemonteerd en opgeslagen om ruimte te maken voor de graafwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw.

Na realisatie van de nieuwbouw wordt verwacht dat deze pannakooi weer een stekkie zal krijgen aan de Korte Kerkweg. Het was de eerste zelfwerkzaamheidsklus van de SC Rouveen ten behoeve van de nieuwbouw. Zie bovenstaande fotoserie voor enkele beelden van deze actie.

De gemeenteraad van Staphorst heeft op 22 september het bedrag van € 1.413.120 beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe sportaccommodatie. De reden is dat de huidige accommodatie verouderd is en niet meer aan de eisen voldoet. Wanneer alles volgens planning verloopt zal de accommodatie eind maart opgeleverd worden.

De nieuwe sportaccommodatie is ontworpen door architectenbureau Leijh, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen. Zij zijn ook de architecten van de MCR. De accommodatie wordt een compact, functioneel gebouw. Daarnaast is rekening gehouden met duurzaamheid. Er komen zonnepanelen en zonneboilers op en in het gebouw.

Lees ook:

Dossier: