Ilja Dunnink het vijfhonderdste lid van Sportclub Rouveen

Foto: Harm Hoeve

In een bomvolle kantine werd zij officieel welkom geheten en door voorzitter Jan Carlo Bos in het zonnetje gezet: Ilja Dunnink is het 500e lid van Sportclub Rouveen (Sc Rouveen).

IMG_2236

Ilja, 34 jaar, getrouwd met Henk Dunnink en moeder van 2 dochters en 1 zoon, maakt deel uit van het succesvolle dames 7*7 team en was (14 november)  ’s middags in de kantine aanwezig voor de huldiging en viering van het eerder behaalde kampioenschap. Wat zij niet echter niet wist was dat haar inschrijving als lid een bijzondere en historische inschrijving was: het 500e lid van de vereniging.

In de kantine sprak Jan Carlo Bos van een prachtig moment. Ilja heeft voorheen 28 jaar gekorfbald in haar woonplaats Dedemsvaart. Vanwege haar verhuizing naar Rouveen moest ze helaas afscheid nemen van deze sport. Via een goede vriendin hoorde ze over het initiatief van het nieuwe dames 7*7 team. Een mooie gelegenheid om te sporten en nieuwe contacten te maken.

Bijkomend voordeel voor haar was dat de wedstrijden op vrijdagavond gespeeld worden, zodat zij op zaterdag gewoon thuis kon zijn. Het was natuurlijk wel even wennen om van korfballen te gaan voetballen, maar aan de andere kant is het vrijstaan en positiekeuze wel erg belangrijk bij korfbal, wat zij juist weer goed kan benutten tijdens de trainingen en wedstrijden.

Voorzitter Jan Carlo Bos overhandigde Ilja namens de vereniging een mooie oorkonde als een blijvende herinnering aan dit mooie moment. Ilja kreeg een trianingspak en voetbaltas voorzien van haar naam cadeau. Sc Rouveen is opgericht in 1971. Wat begon met enkele tientallen leden is uitgegroeid naar een echte dorpsclub met, in het jaar van de nieuwbouw, inmiddels 500 leden en een kleine 30 teams.

IMG_2239

Lees ook:

 

Dossier: