SC Rouveen start met kleine damesteams op half voetbalveld

Foto: HaHo Productions

Elke woensdagavond trainen en af en toe op vrijdagavond een wedstrijd voetballen. Een nieuw initiatief speciaal voor (voetbal)vrouwen waar SC Rouveen na de zomer mee gaat starten.

Veel voetbalsters stoppen omdat ze vanwege werk- of thuissituatie niet elke week op zaterdag gebonden willen zijn. Ook het elke week achter jonge “meiden” aan te moeten rennen wordt als niet gewenst beschouwd. De KNVB heeft hiervoor een nieuw concept ontwikkeld:  “Dames 7×7”.  Er wordt daarbij gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Een succes, zo blijkt uit de reactie van de KNVB.

En vanaf volgend seizoen dus ook bij SC Rouveen. Verantwoordelijk bestuurslid Theo Bolks deelt namens de vereniging mee erg blij te zijn met deze plannen. Het wordt als een mooie aanvulling gezien op de “Mannen”-veteranen binnen de vereniging.  Daarnaast is het ook een mooie aanvulling op het totale vrouwenvoetbal binnen de club. De oorsprong van SC Rouveen ligt ook bij het vrouwenvoetbal. De vereniging is begin jaren zeventig namelijk ontstaan vanuit een dames-elftal. Het damesvoetbal is dan ook een belangrijke pijler binnen de vereniging, waar de vereniging trots op is.

Op initiatief van een aantal dames is de technische commissie in gesprek geraakt over het starten van een “Dames 7×7”- team. Daarbij is goed  geluisterd naar de behoeften van de geïnteresseerden. Zo vinden de trainingen later op de avond plaats. Na de zomervakantie zal er elke woensdagavond vanaf 20.00 uur worden getraind. Thuis van het werk, rustig avond eten, eventueel de kinderen op bed kunnen doen en dan lekker voetballen onder leiding van een deskundige trainer.

De wedstrijden vinden op vrijdagavond plaats in een regionale competitie met tegenstanders uit de buurt. Aangezien de zaterdag meestal toch al drukke familiedag is, is het spelen van een wedstrijd op de vrijdagavond een prachtige oplossing. Over animo hoeft de vereniging zich geen zorgen te maken. Inmiddels staat de teller op ongeveer vijftien dames die geïnteresseerd zijn. Iedereen is welkom en plezier staat voorop. Het leuke van het geheel is ook dat er een nieuwe groep ontstaat die elkaar nog niet kent maar toch met elkaar wil sporten. Ook zal op de vrijdagavond de 3e helft zeker niet ontbreken. Hier kunnen o.a. opgedane wedstrijdervaringen in een gezellige sfeer kunnen worden uitgewisseld.

Uiteraard kunnen nog meer geïnteresseerde dames zich aanmelden. Wil je meer informatie of wil je graag ook zelf weer de voetbalschoenen aantrekken? Stuur even een mailtje naar [email protected].

Voetbaldames

article
2462
SC Rouveen start met kleine damesteams
Elke woensdagavond trainen en af en toe op vrijdagavond een wedstrijd voetballen. Een nieuw initiatief
https://staphorst.nieuws.nl/sport/2462/sc-rouveen-start-met-kleine-damesteams-op-half-voetbalveld/
2015-05-30T19:39:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/05/IMG_9267-e1433001837952.jpg
scrouveen
Sport