Damesteam SC Rouveen overtuigend kampioen in regio

Nog niet zo lang geleden is de SC Rouveen gestart met een nieuw dames-zevental. Dat deze dames het voetballen nog niet verleerd waren, bleek wel na afloop van hun najaarscompetitiereeks.

Met de volle winst uit acht partijen werden ze afgelopen vrijdagavond overtuigend kampioen. Het is natuurlijk geweldig wanneer je zo met je nieuwe team kunt debuteren bij de SC Rouveen.

Dit team is gevormd uit speelsters die vanwege thuis- of werksituatie niet elke week op zaterdag gebonden willen zijn. Het team bestaat uit een mix van speelsters uit Rouveen en Staphorst en komt uit in de vrijdagavondcompetitie van de KNVB, waarbij er in zeventallen op een half veld gespeeld wordt tegen andere regionale teams.

Eerste kampioenen seizoen 2015-2016 bekend

Toch was er voorafgaande aan de kampioenswedstrijd nog één probleem. Het nieuwe tenue wat door hun sponsor was toegezegd was nog niet klaar. Sponsor van dit team is “Ballenkar.nl” . Directeur Edward Stam was echter niet voor één gat te vangen. Enkele dagen geleden werden er door hem “noodshirts” besteld, die op de middag voor de kampioenswedstrijd per koerier werden opgehaald in Groningen.

De “SCR-dames” konden in ieder geval starten met een groen shirt voorzien van het juiste sponsorlogo op het front. Of deze nieuwe shirt nog extra impulsen hebben gegeven om de laatste twee wedstrijden in winst om te zetten is niet geheel duidelijk. De dames waren echter wel blij met de nieuwe shirts. Als blijk van waardering werd Edward uitgenodigd voor het eerstvolgende teamuitje wat binnenkort plaatsvindt.

Lees ook:

Dossier: