Veiling in oude kantine SC Rouveen brengt 1250 euro op

Foto: Streeknieuws

De grote veiling in de snikhete oude kantine van Sc Rouveen heeft vrijdagvond 1250 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de club. Veilingmeesters Jarnold Slager en Henk Jellema waren uren bezig om alles aan te prijzen en te verpatsen.

Het bord met de beeltenis van clubicoon Bert Konterman, deurmatten, de frituurban, de bar, rollen kunstgras, drie vlaggenmasten, tafels, stoelen, ballenrekken. Sportclub Rouveen hield vrijdagavond een grote veiling. De sloopkogel gaat vanaf 2 september door het oude clubhuis. Alles uit de oude kantine ging onder de hamer.

De nieuwe accommodatie van 1,4 miljoen euro is klaar. Het hypermoderne clubhuis staat naast het oude onderkomen. De oude kantine gaat tegen de vlakte. En dus was er vanavond een veiling. In totaal ging het om 78 kavels. De leukste: de muurschildering in de gang met het clublogo. Voor de hoogste bieder. Kopers moeten het gekochte voor 2 september uit het pand slopen of ophalen, anders vliegt alles in puin. Schokkende bedragen brachten de kavels niet op.

Het is een oude zooi, het deels houten, deels stenen clubhuis van Sc Rouveen. Het hoofdgebouw uit 1975 kreeg in de loop der jaren allerlei uitbreidingen. In 1987 plakte de vereniging er een oude kleuterschool tegenaan. In 1995 was er weer een uitbreiding en de laatste noodunits kwamen in 2008. Het lapwerk zorgde voor een breiwerk van hokjes. Zo lek als een zeef, onpraktisch, gedateerd, maar oh zo gezellig. Vanavond zat de oude kantine nog een keer vol.

Lees ook:

Dossier: