Twee kampioenen op mistig speelveld in Rouveen

Op een koude, mistige zaterdagmorgen in Rouveen mochten om 09.00 uur twee gelijkwaardige JO11-ploegen strijden om het kampioenschap in de najaarscompetitie. De JO11-2’s van de SC Rouveen en de JO11-1G’s van Tonego uit Luttelgeest waren de strijdende partijen.

Hoe gelijkwaardig kun je zijn? Voor de aanvang van deze wedstrijd stonden beide ploegen exact gelijk, zowel in behaald aantal punten als in doelsaldo. En dan die laatste wedstrijd in Rouveen. De winnaar van deze wedstrijd zou zich automatisch kampioen mogen noemen. Bij een gelijkspel echter bepalen de KNVB-regels dat beide ploegen zich kampioen mogen noemen.

“Het dan maar op een akkoordje gooien!” zou je zeggen. Bij beide teams zouden dan de (alcoholvrije) champagneflessen ontkurkt kunnen worden. Vergeet het maar, beide ploegen streden vanaf de eerste tot en met de laatste minuut om het `echte` kampioenschap.

De gelijkwaardigheid bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Tonego kwam twee keer op voorsprong, maar wist deze ook twee keer niet vast te houden. Het Rouveense team wist twee keer gelijk te scoren. Daarnaast ook wel kansen over en weer, maar uiteindelijk werd de einduitslag 2-2.

Lees ook:

Dossier: