Overweldigende belangstelling voor `Nacht van de Nacht`

Foto: Staatsbosbeheer

Honderden mensen kwamen zaterdag 27 oktober 2018 naar De Veldschuur voor de Nacht van de Nacht, een landelijk initiatief waarmee de organisatoren aandacht willen vragen voor de gevolgen van luchtvervuiling.

In de pikdonkere omgeving van De Veldschuur kon je bij een heldere hemel door een enorme telescoop het heelal bestuderen, rond een kampvuur luisteren naar spannende verhalen of in de wilgenhutten de zintuigen van de mens beproeven door in voelemmers te voelen, geuren in flesjes te ruiken, nachtdieren te spotten en daarnaast schaduwfiguren met een zaklantaarn te maken. In De Veldschuur was Ton als nachtbakker baksels aan het maken, samen met kinderen en hun ouders.

Bovendien kon men per groep, geleid aan een touw en over delen van de tocht onder begeleiding, het veld in. Tijdens de tocht door het veld kwam men veldschimmen en de kruidenwief tegen, kon men genieten van gezang, was er een proeftafel en kreeg men van de boswachters informatie over verhalen uit het verleden en kennnis over de nachtdieren in de omgeving van natuurgebied de Olde Maten.

De kaarten voor de verhalentocht waren in een oogwenk uitgegeven, waardoor niet iedereen de tocht door de Olde Maten kon maken. De organisatie vond het onverantwoord om (groepen) mensen alleen op pad te laten gaan. Ze zijn natuurlijk blij met de enorme belangstelling, maar vinden het ook jammer, dat niet iedereen het hele programma van de Nacht van de Nacht heeft kunnen meemaken. Uiteraard zullen ze bij de voorbereidingen voor de volgende editie hier rekening mee houden.

Lees ook: