In het donker door natuurgebied `De Olde Maten` struinen

Foto: Staatsbosbeheer

Op zaterdagavond 27 oktober van 19:30 uur tot 21:30 uur houdt de Veldschuur in Rouveen samen met Staatsbosbeheer het jaarlijkse ‘Nacht van de Nacht’ in natuurgebied de Olde Maten tussen Hasselt en Rouveen.

Route is ongeveer 45 minuten lopen. De wandeling voor alle leeftijden is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, vanwege het feit dat we van de paden af gaan. Trek warme kleding aan en stevige schoenen of laarzen. De start van de laatste wandeling is om 21:00 uur.

Tijdens deze avond zijn er bij de Veldschuur vele activiteiten. Wie wil er nou niet in het pikkedonker de natuur in? De zwarte hemel afturen met een echte sterrenkijker, een boswachter die verteld over nachtdieren, nachtthee bij een knapperend kampvuur en nog veel meer!

“Kom met het hele gezin, zet alle zintuigen op scherp en beleef het donker!”.

Tijdens het landelijke evenement ‘Nacht van de Nacht’ proberen vele verschillende instellingen mensen bewust te maken van lichtvervuiling in de wereld. Informatiecentrum de Veldschuur doet mee aan ‘de Nacht van de Nacht’ waarbij aandacht word geschonken aan het donker.

Lees ook: