Protest op podium bij inleiding Mars voor het Leven 2018

Foto: Harm Brand

Aan het begin van de opening door Kees van Helden drongen plotseling een zestal dames het podium op en begonnen te scanderen: “Baas in eigen buik” en hielden borden en doeken met die tekst omhoog. Drie dames droegen een zwart kattenmasker. Het handelsmerk van de groep ‘Kattenkwaad’ van de “Haagse Autonome Feministen”.

“Daar is jarenlang voor gevochten”, gilt één van hen. Langs de route hebben ze hun ‘handelsmerk’ op diverse plaatsen met een sjabloon aangebracht. Op een hoge kerkzuil langs de route met handgespoten letters en een symbool. Enkele ogenblikken later werden zij door beveiliging van het podium afgehaald. Er zijn twee arrestaties verricht.

BAAS IN EIGEN BUIK

Time for the slogan to make a comeback! There will be a big pro-life (or forced-birth) demonstration the 8th of december. Let's spray this around the city. Anyone interested in the stencil, we have some available for €5 (in The Hague). All the sales will go in to feminist actions. Send us a message and help out to spread it!

Geplaatst door Kattenkwaad op Zondag 2 december 2018

Lees meer over de mars in het volgende bericht, bekijk de video’s en de fotoserie hier: Mars voor het Leven 2018 voert verder door Den Haag (foto’s/video)

Lees ook: