Mars voor het Leven loopt dit jaar wél weer door Den Haag

Foto: Harm Brand

Op zaterdag 8 december 2018 vindt in Den Haag de 26e Mars voor het Leven plaats. Voor het derde jaar rijden er ook bussen vanuit Staphorst en Rouveen.

Update 7 december: Door enkele afmeldingen zijn er plaatsen vrijgekomen in een eerder volgeboekte bus. Wil je last-minute toch nog mee? Neem dan contact op met Willem van Benthem via 06-22789650.

  • 08:45 uur – Marktplein, Staphorst (bij het gemeentehuis)
  • 08.55 uur – HHK Rouveen, Oude Rijksweg 436 Rouveen
  • 09.15 uur – WRZV Hallen, Buitengasthuisstraat 8, Zwolle

Update 26 november: “Het aantal bussen wat gaat rijden wordt aan het eind van deze week bepaald. Mocht u zich nog willen aanmelden, dan vragen we u dit in de eerste helft van deze week te doen. Daarna kunt u alleen nog mee als er plaats is in één van de gereserveerde bussen. Het busvervoer is inmiddels volledig gesponsord. De stand van vandaag is: 200 jongeren en ouderen die in stilte een stem willen geven vóór het leven. Heel bijzonder om te merken dat er vooral zóveel jongeren meegaan”. einde update.

De organisatie van dit busvervoer is in handen van Hendrik Brand, Robbert Boot, Aaltje Hoeve-Coster. Dit wordt tegelijk geregeld met de bussen vanuit Zwolle, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen door Willem van Benthem en zijn vrouw Magda. Er zullen opstapplaatsen zijn in Staphorst, Rouveen, Lichtmis, Zwolle, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen. De link naar het aanmeldformulier is ook op te vragen via: [email protected]. Vanaf 11.00 uur is de inloop, om 12.00 uur start het programma in Den Haag.

Dit jaar gaat de route zoals vanouds weer door Den Haag en niet alleen rond het Malieveld. “De Mars voor het Leven geeft een krachtig en liefdevol signaal af aan de samenleving en de politiek: het leven is beschermwaardig en ouders en ongeboren kind verdienen het om behoed te worden voor de gevolgen van abortus”, aldus het organiserend comité. “Deelname heeft ook veel impact op de aanwezigen. Het geeft bewustwording en onderlinge bemoediging”.

Iedere werkdag worden in Nederland 115 abortussen uitgevoerd. Achter elke abortus schuilt een eigen verhaal, het ene heftiger dan het andere. Ondanks de situatie blijft het resultaat hetzelfde: elke abortus stopt een onschuldig leven en laat de ouders met een leegte achter. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in hulpverlening aan ongewenst zwangere vrouwen en aan vrouwen die een abortus hebben ondergaan.

Eerst nog even dit

Vorig jaar viel het soms best wat tegen. Het was koud en nat, er lag sneeuw op de snelweg, die wind was naar. Sommige bussen waren vroeg in Den Haag en dat betekende lang wachten op de start van het programma. En dan de Mars zelf: die was kort en de route was niet altijd handig. Bovendien voerde de route niet door het centrum van Den Haag, maar was het eigenlijk een rondje om het Malieveld. En na afloop van het programma was het ook weer wachten: wachten op de bussen terug. In sommige gevallen wel 1,5 uur lang, in de kou. Was het een leuk dagje uit naar Den Haag? Nou, nee. Het kost je een zaterdag en wellicht is nu het nieuwtje er ook wel wat af. Meevaller: de route van de Mars gaat in 2018 (weer) door het centrum.

Mocht u besluiten om u aan te melden voor het busvervoer, dan rekenen we er ook op dat u meegaat. Op basis van het aantal aanmeldingen reserveren we de bussen en staat er voor de organisatie dus een financiële verplichting tegenover. Als u een week van te voren besluit om toch niet mee te gaan, dan vragen we u de gemaakte onkosten te vergoeden (€12,- per zitplaats in een bus).

Wilt u zich aanmelden?

Wat fijn als u besluit om (ook) dit jaar weer mee te gaan. Samen met duizenden andere mensen opkomen voor de beschermwaardigheid van het leven, samen voor God te buigen, de schuld van ons land te belijden en een boodschap af te geven aan samenleving en politiek. Dat is waardevol en hartverwarmend. U kunt u dit jaar aanmelden via deze link: Vervoer naar Mars voor het Leven 2018. Na aanmelding ontvangt u een hiervan een bevestiging.

Lees ook: