Vrijspraak van mishandeling vluchtende plaatsgenoot

Foto: Rechtbank Zwolle

De politierechter in Zwolle heeft een 23-jarige man uit Staphorst vrijgesproken van mishandeling. De man had in november 2015 een plaatsgenoot van zijn fiets getrokken en hem tegen de grond gewerkt.

Zowel de officier van justitie als de politierechter geloofde niet dat de man de opzet had om het slachtoffer pijn te doen. De verdachte was gebeld door een familielid van het slachtoffer. Die was bang dat hij opgenomen zou worden en was op de vlucht voor politie en familie.

Mensen was gevraagd om naar de man uit te kijken. ‘Ik zag hem op zijn fiets rijden’, legde de verdachte in de Zwolse rechtbank uit. ‘Hij wilde echter niet stoppen en toen heb ik zijn fiets vastgegrepen en hem tegen de grond gewerkt. Ik heb hem alleen vastgehouden tot er hulp kwam en beslist niet geslagen.’

Het slachtoffer had een schadevergoeding ingediend voor een kapotte telefoon en een vest. Maar daar ging de politierechter niet op in. Er waren verder, op een vriend van het slachtoffer na, geen getuigen die het verhaal van het slachtoffer konden bevestigen. Overigens bood de Staphorster nog aan om de schade aan het vest te betalen.

De rechter was het helemaal eens met de officier van justitie en sprak de man vrij.

Lees ook:

Dossier: Juridische zaken