Afvalverwerker bestraft voor mishandelen ambtenaar

Foto: Beeldcitaat Youtube - RTV Oost

Een werkstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Die straf legde de politierechter in Zwolle woensdag de 46-jarige eigenaar van een afvalrecyclingbedrijf in Staphorst op.

Eind juni hamerde hij er namelijk met zijn vuisten op los tijdens een controle door een ambtenaar van de Provincie Overijssel. Omdat hij nog in proeftijd liep, moet de man ook nog eens 100 euro betalen die hij in het verleden voorwaardelijk opgelegd kreeg voor een vernieling. In november moest de man zich nog verantwoorden in de rechtbank voor bedreiging, ook van medewerkers van de provincie.

De partijen liggen al tijden met elkaar in de clinch en op 29 juni was het voor de Staphorster de druppel die de emmer deed overlopen. Hij mishandelde de toezichthouder die een controle uitvoerde op zijn terrein. Hij sloeg de man op zijn hoofd en lichaam en toen deze ten val kwam sprong hij bovenop hem en sloeg gewoon verder.

Volgens de Staphorster bleef de toezichthouder maar vragen stellen. Op een gegeven moment ontplofte hij, liet hij in de rechtbank weten. Van het slaan kon hij zich nu echter niets meer herinneren. Het voorval baarde de officier van justitie zorgen. Hij vond het onbegrijpelijk dat de reclassering adviseerde om een voorwaardelijke straf zonder bijzondere voorwaarden op te leggen.

Hij vroeg de rechter om een signaal af te geven naar Nederland dat geweld jegens iemand die gewoon zijn werk doet, absoluut niet geaccepteerd wordt. De officier eiste dan ook de straf zoals die later werd opgelegd. Hij vond ook de gevraagde schadevergoeding van ruim 1400 euro op zijn plaats, maar de rechter beperkte dat bedrag tot ruim 900 euro.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen