Staphorster veroordeeld voor mishandelen van zijn vrouw

Rechtbank in Zwolle
Foto: Google Streetview

Een 34-jarige man uit Staphorst is door de politierechter in Zwolle conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken met een proeftijd van drie jaar. De man mishandelde meerdere keren zijn echtgenote, die nu nog altijd in de vrouwenopvang verblijft.

In het bijzijn van hun drie kleine kinderen mishandelde de man in augustus en september zijn echtgenote in de auto toen zij gewinkeld had in Meppel. Reden volgens de vrouw? Ze bleef te lang weg terwijl hij stond te wachten op de parkeerplaats. De man ontkent. Volgens de man was hij het wachten beu en weggereden en heeft hij zijn echtgenote niet meer gezien. Dit verhaal werd echter ontkracht door een getuige die de vrouw huilend uit een slingerende auto had zien stappen. De vrouw deed haar verhaal uit de doeken bij de getuige die een bult op haar hoofd waarnam en haar naar het politiebureau reed.

Een maand later ging het weer mis, dit keer  in de woning in Staphorst. Bij een ruzie om geld sloeg de man zijn vrouw meerdere malen in het gezicht, maar ook dat ontkent hij. Buurtbewoners waren echter getuigen van de ruzie die op straat werd uitgevochten. Volgens de getuigen had de vrouw een bebloed gezicht.  Voldoende reden voor de officier van justitie om de mishandeling bewezen te achten. Zij vindt het van belang voor de relatie, en zeker voor hun kinderen, dat de man aan zijn gedrag gaat werken door middel van interventie en reclasseringscontact. Deze voorwaarden legde de rechter dan ook op aan het voorwaardelijke deel van de straf.

Lees ook: