AMBC wint met één stem verschil van VV Staphorst

Voorzitter Henk Haasjes ontvangt de oorkonde
Voorzitter Henk Haasjes ontvangt de oorkonde
Foto: AMBC Staphorst

Afgelopen maandagavond 7 december was het dagelijks bestuur van de motorclub AMBC uit Staphorst aanwezig bij de award uitreiking van de `leukste sportvereniging van Nederland`.

Er was maandag enige spanning voelbaar toen de top drie van de provincie Overijssel bekend gemaakt werd. Uiteindelijk bleek de AMBC Staphorst na korfbalvereniging EKC Naas uit Enschede en voetbalvereniging Enter Vooruit als eervolle derde te zijn geëindigd van de provincie Overijssel en bleek er landelijk een prachtige 25e plaats van de in totaal maar liefst 3758 ingeschreven verenigingen te zijn behaald.

Dit vond plaats in Hotel en Wellness-center Thermen Bussloo in Voorst bij Apeldoorn. De club had zich ingeschreven voor de landelijke verkiezing van de leukste sportclub van Nederland. Leden van de ingeschreven verenigingen konden de afgelopen maanden hun stem uitbrengen en hieruit kwamen plaatselijke, provinciale en een landelijke winnaar.

Nadat de verkiezing was gesloten en de organisatie Vote Company de stemmen had geteld was de AMBC al op de hoogte gebracht dat men als winnaar van Staphorst uit de bus was gekomen. Er was een heftige strijd gaande geweest met de VV Staphorst maar de motorclub wist deze met één stem te winnen. Tevens was het bestuur op de hoogte gebracht van het feit dat men ook in de top drie van Overijssel geklasseerd stond.

Bij de stemming diende tevens een rapportcijfer toegekend te worden aan de vereniging waarop men de stem uitbracht. De AMBC kreeg een gemiddeld waarderingscijfer van haar leden van maar liefst 9.32. Een zeer hoog gemiddelde waar het bestuur trots en blij mee is. Men is tevens trots en dankbaar op haar leden die zo massaal op hun club hebben gestemd en de club dermate hoog waarderen.

Eén van de partners achter deze verkiezing was de stichting Spieren voor Spieren. Van elke stem ging een geldbedrag naar deze organisatie. Aan het einde van de award-uitreikingen mocht de organisatie namens alle deelnemende verenigingen een cheque overhandigen aan de vertegenwoordigster van Spieren voor Spieren van bijna €1100,-. Hier hebben de AMBC stemmen dus ook aan bijgedragen.

Als bewijs van  de behaalde positie in deze verkiezing ontving het bestuur een oorkonde die een mooie plaats krijgt in het clubgebouw van de AMBC.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen