Jaarlijkse AMBC Maïscross aan Paltheweg in Nieuwleusen

Foto: JTS fotografie - Jan Timmerman

Op zaterdag 31 oktober aanstaande organiseert de motorclub AMBC uit Staphorst haar jaarlijkse maïscross als seizoens-afsluiter, dit jaar op een plek in Nieuwleusen.

Deze wedstrijd wordt een hoogtepunt voor de bij de AMBC aangesloten crossende leden. Alle soloklassen van 50cc tot en met de MX1 komen aan de start. Omdat men vanwege de vergunning problemen op de eigen baan in Staphorst momenteel niet kan rijden, is in samenwerking met Arcabo mobiele bungalows een plek gevonden.

Locatie in Nieuwleusen

De locatie van de AMBC maiscross is dit jaar gelegen aan de Paltheweg in Nieuwleusen alwaar een prachtig eendaags parcours wordt uitgezet. De route naar het circuit wordt vanaf A28 afrit Nieuwleusen en de N377 bepijld. Bezoekers wordt met nadruk verzocht de parkeeraanwijzingen strikt op te volgen op straffe van wegslepen.

De AMBC is blij dat deze cross in samenwerking met Arcabo weer in de planning staat maar bovenal dat men haar eigen crossende leden dit seizoen toch een mooie wedstrijd kan aanbieden. Men hoopt daarom ondanks het redelijk late tijdstip op een mooie dag zodat alle crossliefhebbers kunnen genieten van spannende races.

Ze hopen op een mooie dag en een daaraan gekoppelde grote toestroom van publiek. Op het gratis toegankelijke terrein is de AMBC catering als vanouds paraat met een hapje en drankje om de inwendige mens te verzorgen. Parkeren kan naast het circuit en is tevens kosteloos. De deelnemers komen uit heel Nederland, maar ook internationale deelname uit Duitsland en/of België is mogelijk.

Deelnemersaantallen van enkele honderden coureurs zijn geen uitzondering. Om dit enorme aantal allemaal hun races te kunnen laten rijden word er op tijd begonnen. Rijders kunnen zich vanaf 08.00 uur melden en de organisatie wil klokslag 09.00 uur beginnen met de trainingen. De eerste races volgen dan rond 10.30 uur. Er word een strak schema gehanteerd om tijdig klaar te kunnen zijn, dus voor het invallen van de duisternis.

Inschrijving geopend
Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers per klasse, dus wil men zeker zijn van deelname, dan dient men zich tijdig in te schrijven via de inschrijfpagina op de website van de AMBC. De voorinschrijving is inmiddels geopend en sluit op woensdag 28 oktober.

Voorbereiding
Een dergelijk evenement vergt vanzelfsprekend voorbereiding en hulp van vrijwilligers. Op woensdag 21 oktober organiseert de crosscommissie van de AMBC daarom een werkvergadering in haar clubhuis op crossbaan ’t Wiede gat. Om 20.00 vangt deze vergadering aan en de commissie nodigt potentiële helpers uit deze openbare vergadering bij te wonen.

Lees ook:

article
6777
Jaarlijkse Maïscross aan Paltheweg
Op zaterdag 31 oktober aanstaande organiseert de motorclub AMBC uit Staphorst haar jaarlijkse maïscross als
https://staphorst.nieuws.nl/sport/6777/jaarlijkse-ambc-maiscross-aan-paltheweg-nieuwleusen/
2015-10-20T10:08:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/10/19220850/2015-e1445285370704.jpg
aankondiging, ambc, nieuwleusen
Sport