Eerste AMBC toerrit op zaterdag 25 april vanaf eetcafé ‘De Japperij’

Foto: Google Streetview

Komende zaterdag 25 april staat de eerste AMBC toerrit van dit jaar gepland. Start en finish is bij De Japperij aan de Oude Rijksweg 60 in Staphorst.

Er kan om 13.00 uur gestart worden. Er zijn altijd mooie prijzen te winnen bij deze rit, beschikbaar gesteld door eetcafé De Japperij. En je kunt natuurlijk punten voor de toercompetitie verdienen. Je kunt bij deze eerste rit een toerkaart kopen voor €10 waarmee je alle ritten mag meerijden. Je doet dan ook automatisch mee voor de AMBC toercompetitie. Leden en niet- leden zijn welkom!

Toer info
Voor de leden van de AMBC die zich liever over het asfalt voort bewegen worden elk jaar diverse ritten georganiseerd.
Deze toerritten worden door de verschillende leden uitgezet, de verdeling van de ritten vind elk jaar aan het begin van het seizoen plaats in een door de toercommissie gehouden vergadering. In deze vergadering kan iedereen zich opgeven voor het organiseren van een rit. Dit alles natuurlijk op geheel vrijwillige basis en in groepjes van twee ‘a drie leden. De ritten zijn onderverdeeld in middag, avond en dagritten. Alle uitgezette ritten worden eerst door de commissie gecontroleerd cq. goedgekeurd. De kosten voor deelname zijn zoals vanzelfsprekend bij de AMBC natuurlijk weer laag. Er kan per rit betaald worden maar ook is het mogelijk een toerkaart aan te schaffen die voor alle ritten geldig is (behalve de Friese wouden tocht). Alleen met deze toerkaart doe je mee voor het AMBC toerkampioenschap.

Deelname kosten
AMBC Lidmaatschap € 20,-
Toerkaart voor alle ritten € 10,-
Middagrit (leden) € 2,-
Middagrit (niet leden) € 3,-

Toer reglement AMBC Staphorst
Waar dient u zich aan te houden tijdens elke rit: Iedere rijder dient een geldig rij- en kentekenbewijs  bij zich te hebben, tevens dient de motorfiets verzekerd te zijn. Zorg ervoor dat je altijd met volle tank vertrekt. Er wordt gereden in halfsteens verband (d.w.z. om en om links en rechts). Elkaar inhalen tijdens de rit is niet toegestaan. Wanneer degene die achter u rijdt de groep niet meer volgt, wacht dan bij de eerstvolgende weg waar de groep links of rechtsaf slaat zodat de rest van de groep de route niet kwijt raakt eventueel wacht de hele groep. De ritten worden bij toerbeurt door verschillende personen uitgezet. De toercommissie beoordeelt de uitgezette route en kan na overleg met de uitzetters wijzigingen aanbrengen. Iedere deelnemer dient zich voor vertrek persoonlijk te melden voor inschrijving en 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Iedere deelnemer dient zich aan de wettelijke voorschriften te houden.

Puntentelling
Voor de eerste drie in de eindstand van de competitie is een beker beschikbaar, echter dit alleen voor bezitters van een toerkaart. Er wordt dit jaar gerekend met 1 schrapresultaat. Bij een gelijke eindstand wordt de toerwinnaar bepaald door de uitslag van de behendigheidsrit (tijdrit). Voor de rijder met de meeste bruto punten is er een wisselbeker (de Jan Knol bokaal). Bij ritten waar de stand word bepaald door kilometers of tijd dient de deelnemer individueel te rijden. Bij de rest van de opdracht ritten dient elke deelnemer aan de opdrachten mee te doen om punten te verdienen en word de uitslag bepaald door de score van de opdrachten.

Algemeen
Het is de bedoeling om na afloop van een rit telkens een andere horecagelegenheid te bezoeken waar nog wat nagepraat kan worden dit is echter geen verplichting. De toercommissie beslist over het wel of niet doorgaan van een rit bij slechte weersomstandigheden een uur voor aanvang van de rit. Indien het reglement geen uitsluitsel geeft beslist de toercommissie.

Dossier: