Vijfde lokale Bijbelquiz met Peter Westrate en Roel Harink

Foto: Roel Harink

Op D.V. maandagavond 26 oktober wordt de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap gespeeld. De quiz heeft als titel ‘Samenspel’. Presentatoren zijn dit jaar Peter Westrate en Roel Harink.

Sinds de verschijning van de Nieuwe Bijbelvertaling in 2004 wordt er elk jaar rond de Nationale Bijbelzondag in veel plaatsen een Bijbelquiz georganiseerd. Teams van verschillende samenstelling spelen met elkaar een quiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. De quiz bestaat uit dertig meerkeuzevragen en een finaleronde.

Er wordt gespeeld in teams van minimaal 2 personen. U kunt zich als groep aanmelden, uiteraard is het ook mogelijk om individueel mee te doen. Supporters en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Afgelopen jaar hebben er weer veel teams meegedaan.

Opgave kan tot 1 minuut voor aanvang bij één van de werkgroepleden:

Dit jaar (voor de vijfde keer) wordt er gerekend op veel deelname. De locatie is partycentrum de Vijverhoeve (Lichtmis). Familie Wijnands is de hoofdsponsor van deze avond. Iedereen is van harte welkom. De zaal is open om 19:30 uur; ontvangst met koffie. Om 19:45 uur begint het programma.

Wel wordt er aandacht besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en worden de deelnemers aan de quiz uitgenodigd het werk van het Bijbelgenootschap te steunen door lid te worden of een gift te geven. Dit jaar is dat extra aantrekkelijk: want mensen die zich opgeven als lid voor € 5,- per maand krijgen als dank een gratis Samen leesbijbel toegestuurd.

Op 25 oktober 2015 is het Nationale Bijbelzondag. Eén zondag in het jaar waarbij we extra dankbaar zijn voor de Bijbel. In Nederland hebben we meerdere vertalingen, maar wereldwijd is er nog veel vertaalwerk te doen – en daar staan we op Bijbelzondag bij stil. Het thema van deze Nationale Bijbelzondag is ‘Jezus zegent de kinderen’, gebaseerd op de tekst uit Marcus 10:13-16.

Lees ook:

Cookieinstellingen