De drie koren van Cantilena starten weer met repetities

Foto: Jongerenkoor Cantilena Staphorst

De drie koren van de zangvereniging Cantilena Staphorst starten met de (twee)wekelijkse koorrepetities op twee locaties.

Het reformatorisch gemengd koor en het kinderkoor Cantilena Staphorst starten op D.V. maandag 24 augustus 2015. Het kinderkoor van 18.45 – 19.30 uur. Het  gemengd koor van 20.00 tot 22.00 uur. Vervolgens wekelijks in de voormalige breierij van Veijer aan de Oude Rijksweg 129 te Staphorst.

Het gemengde koor telt momenteel circa 70 leden en staat onder leiding van Evert van de Veen uit Voorthuizen. Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. De mannen zijn schaars ten opzichte van het geheel. Alle mannen worden daarom hartelijk uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te komen zingen.

Zowel bassen als tenoren zijn welkom

De deur bij het jongerenkoor van Cantilena staat vanaf  D.V. maandag 31 augustus weer open om te gaan zingen. Ongeveer 20 jongeren van ongeveer 14 tot 25 jaar repeteren eens in de twee weken van 19.30 tot 21.00 uur aan de Middenwolderweg 17 te Staphorst. Het jongerenkoor staat onder leiding van Harrie Stijf uit Heerde.

Jongeren van de eerste klas voorgezet onderwijs, welkom

Het kinderkoor heeft ca. 50 leden. Kinderen van groep 4 tot 8 die nog niet aangemeld zijn, maar wel graag willen komen zingen, kunnen zich alsnog opgeven bij Geesje Dunnink, tel. 0522-462738 of e-mail: [email protected]. Het kinderkoor staat eveneens onder leiding van Harrie Stijf.

Open repetitieavond in De Vijverhoeve

Geïnteresseerden worden hartelijk uitgenodigd om vrijblijvend de open repetitieavond van het gemengde koor en het jongerenkoor bij te wonen op D.V.  maandagavond 14 september a.s. in Partycentrum de Vijverhoeve, Noordelijke Ruitenweg 1 te Zwolle van 20.00 tot 22.00 uur. Het jongerenkoor zal in een aparte zaal repeteren.

De drie koren van Cantilena vallen onder één bestuur. In totaal heeft Cantilena rond de 200 leden. Daarmee voorziet de vereniging in de grote behoefte voor mensen die graag zingen als hobby en/of voor ontspanning. Maar het hoogste doel van een christelijke zangvereniging als Cantilena is om God te loven en te prijzen met psalmen, gezangen en geestelijke liederen.

Er zal ook dit seizoen met de koren weer naar diverse uitvoeringen toegewerkt worden. Onder andere het gezamenlijke concert met het Mannenkoor Staphorst op D.V. 30 oktober en het kerstconcert op D.V. 22 december in de Levensbron te Rouveen.

Lees ook

Reacties