Comité Bovenstem brengt oefen-cd uit, 16 mei oefenavond

Orgel in de Grote Kerk te Elburg
Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Op D.V. 16 mei is er bij Veijer aan de Oude Rijksweg 129 weer een bovenstem oefenavond van 19.30 tot 20.30 uur. Daar is ook de nieuwe oefen-cd verkrijgbaar. Deze cd is nu ook online te bestellen.

Orgel oefen-cd met alleen koralen
We hebben een orgel oefen-cd gemaakt van eerst 20 verschillende bovenstemmen. De cd is opgenomen in de Grote Kerk in Elburg. De cd bevat alleen maar de koralen met meestal een uitkomende stem, zodat de bovenstem duidelijk te horen is. Voor de duidelijkheid, de koralen zijn dus zonder voor-, tussen- en naspelen, en zonder koraalbewerkingen.  A.s. zaterdag is deze cd verkrijgbaar en kost €10,00. Een goed hulpmiddel in huis of in uw auto.

Bent u af en toe, of nog nooit op de bovenstemavonden geweest en heeft u het gevoel teveel te hebben gemist om mee te kunnen zingen op de oefenavonden? Elke keer zien wij weer nieuwe gezichten. Schroom niet, kom gerust. Bij de ingang krijgt u een map met de te zingen psalmen. Deze psalmen zijn op dit moment in de oefenmap opgenomen: Psalm 1, 3,  21, 25, 32, 35, 42, 43, 47, 52, 54, 56, 68, 73, 75, 81, 84, 89, 97, 98, 105, 108, 116, 118, 119, 124, 133, 134, 135, 138, 140, 150, lofzang van Zacharias, lofzang van Simeon en het Wilhelmus

Kunt u de bovenstem alleen zingen op de oefenavonden, en eenmaal thuisgekomen niet meer?
Schroom niet, u bent niet de enige… Regelmatig horen we dat men op de oefenavonden zonder moeite de bovenstem zingen maar eenmaal thuis gekomen het opeens niet meer lukt… Dit is niet vreemd. Op de oefenavonden heeft men steun aan elkaar. Blijf komen en volhouden want al doende leert men! Bespeelt u een instrument? Of speelt iemand in uw directe omgeving? Gebruik uw map ook thuis. Deze map verzorgen we ook om thuis er uw voordeel mee te doen. Heeft u geen mogelijkheid om het via een instrument te oefenen? Probeer veel mee te zingen via bovenstem cd’s. Bij deze bovenstaande manieren krijgt u steeds meer gevoel bij de bovenstem.

Kunt u de bovenstem zonder moeite zingen?
Blijf onze avonden bezoeken! Bij de heren Westhoff en Beens is de bovenstem met de paplepel ingegoten. Wellicht bent u toe aan de puntjes op de i… Van harte welkom! Ook is uw aanwezigheid van toegevoegde waarde voor steun en het harmonieus geheel tijdens het zingen. Roelof Mulder is de vaste organist op deze avonden, maar ook andere organisten verlenen hieraan hun medewerking.

Orgel in de Grote Kerk te Elburg
Orgel in de Grote Kerk te Elburg