Lars Blokhuis strooit handtekeningen bij G & A Rouveen

Even na vier uur vanmiddag zag het zwart van de fietsen langs de Scholenweg bij G & A Computer in Rouveen. Ook de parkeerplaatsen vooraan waren allemaal vol zodat er verderop ook langs de weg geparkeerd werd.

Bij binnenkomst kregen de kinderen eerst een beker frisdrank aangeboden. De zaak was intern een beetje verbouwd, een groot schap met pc’s en laptops was verwijderd zodat er een grote open ruimte beschikbaar was. Op een podium aan de achterzijkant stond een bureau met daaraan Lars Blokhuis, de man van BlokkieGames achter een Game PC van een kleine 1800 euro.

Tientallen kinderen drongen naar voren om een handtekening van Lars Blokhuis te bemachtigen. Hiervoor waren speciale velletjes van G&A Computers met daarop Farming Simulator en een groot handtekeningvak. Hij besloot ze daarom maar in de lucht te gooien.  Diverse moeders en enkele vaders vergezelden hun kinderen, verreweg de meesten waren er op eigen gelegenheid.

Vandaag is dag waarop de nieuwste versie van het populaire computerspel Farming Simulator uitkomt. Elke twee jaar komt er een nieuwe versie uit, dit jaar versie 19 welke versie 17 vervangt. In versie 19 komen ook paarden in het spel, men kan nu ook een paardenbedrijf beginnen. Tot 20.00 uur kon men ook zelf Farming Simulator 19 uitproberen op een vier systemen.

Ook van elders uit het land kwamen bezoekers op het evenement af, Zutphen, Almere en nog meer plaatsen. Lars Blokhuis treed niet zovaak naar buiten. Nu was hij hier in Rouveen in het echt te zien. Hij was tot zes uur aanwezig. De stream van deze twee uren in Rouveen is hier na te kijken. Linksonderin het beeld van zijn webcam. Het grootste deel is voor het spelscherm.

Tegen half vijf begon de frietkraam de eerste kartonnen bakjes patat (meestal met) uit te geven. Buiten was het wat frisjes, binnen in de brede gang met tegelvloer waren tegen beide zijden strobalen gelegd. Een ideaal zitmeubel in agrarische sferen voor in de “eetschuur”, zoals de ruimte voor deze dag was omgedoopt. Buiten werd nieuwe voorraad patat aangevoerd.

Een medewerker toont zich in meerdere opzichten een tevreden man:  “Dit is een spel wat je zonder problemen kunt aanbevelen”. Hij doelt hiermee op het nuttige en vreedzame karakter van het spel, het simuleert het beheer van een agrarisch bedrijf met allerlei mogelijkheden. In veel andere computerspellen komt veel virtueel geweld voor. Farming Simulator 19 is te bestellen voor 34,95 euro.

Lees ook:

Cookieinstellingen