Help mee Youtube Partner status te houden of te halen

Onlangs heb ik bovenstaand promotiefilmpje opgenomen en geplaatst. Dit heeft verschillende nieuwe abonnees opgeleverd. Een paar positieve en een tiental negatieve reacties. Een grapjas schrijft: ‘Ga niet om abonnees smeken ofzo..’.

Het is een reactie op een aankondiging van nieuwe deelnamevereisten aan het Youtube-partnerprogramma (YPP). Op 16 januari 2018 zijn nieuwe deelnamevereisten voor het YPP aangekondigd. Een kanaal moet minstens 1000 abonnees hebben en in de afgelopen twaalf maanden 4000 uur bekeken zijn wil deze in aanmerking komen of blijven voor deelname aan het programma.

Youtube is eigendom van Google en als zodanig een Google dienst. Om gebruik te kunnen maken van Google diensten heb je een Google-account nodig. Ook om Youtube-abonnee te worden is een Google-account nodig. Iedereen die een Gmail e-mailadres heeft, heeft daarmee automatisch een Google-account en kan zich abonneren.

Voor het aanmaken van een Google-account is een Gmail-adres echter niet verplicht. Je kunt van je huidige e-mailadres óók een Google account maken. Ga daarvoor naar https://accounts.google.com/SignUpWithoutGmail en vul de velden in. (Haal het vinkje onder ‘Standaard homepage’ weg). En ga naar de volgende stap.

Na de registratie kun je met je eigen e-mailadres inloggen bij Google (en Youtube) https://myaccount.google.com/. Abonneren op een kanaal kan via de rode knop rechtsboven of ergens onderaan een filmpje van het Staphorst Nieuws kanaal. Met één gratis account krijgt u toegang tot alles van Google. Schakel tussen apparaten en ga verder waar u bent gebleven.

Lees ook: