Duizenden naar tweede Mannenavond Boer Staphorst

Dinsdagavond 5 april organiseerde bouw- en woonwarenhuis Boer Staphorst een avond uit speciaal voor mannen. Er was van alles te zien en te beleven. Zie bovenstaande foto’s en onderstaande video.

Jarno Harink, één van de organisatoren in de aanloop naar het festijn: “Deze tweede editie gaan we nog groter opzetten.”

Er kwamen minstens tweeduizend mannen op af. Alle parkeerruimte in de verre omtrek was bezet. Bij alle omliggende bedrijven achter Boer Staphorst, bij de Pieter Zandt scholengemeenschap tot zelfs achter de dierenartsenpraktijk. Om 21 uur was er een optreden van het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor.

Ondernemers, winkeliers uit de regio en leveranciers van Boer zorgden voor een breed aanbod aan activiteiten en demonstraties. Meer dan 65 ondernemers en leveranciers zorgen er voor dat er voor ieder wat wils was. De nieuwste gereedschappen werden gedemonstreerd en konden ook zelf uitgeprobeerd worden.

Exclusief tijdens deze mannenavond waren de demonstraties van Wout Zijlstra. Hij behoort tot meest succesvolle sterke mannen van ons land. In 2001 is hij uitgeroepen tot de Sterkste Man van Nederland. Sander Boom, Nederlands Kampioen woodcarven, gaf een demonstratie sculptuurzagen.

Jord Althuizen, bekend van RTL 4 Grillmasters kwam met ‘The Smokey Goodness’. Met een 9,5 meter lange ‘smoker’ kwamen deze mannen het echte authentieke barbecueën demonstreren. Van Kaggels was er een demonstratie met buitenkachels.

Ook op het gebied van lifestyle en sportiviteit was er genoeg te beleven. Een bierproeverij, schietbaan en een remtest en veiligheidsadvies van de brandweer. Naast hele praktische producten waren er ook gadgets te bewonderen, zoals virtual reality brillen en drones.

Het was het een gezellige avond. De entree was gratis.In 2014 organiseerde Boer de eerste editie van een speciale avond voor mannen. De volgende keer zijn de vrouwen weer aan de beurt. De vrouwenavonden tellen tot nu toe overigens nóg meer bezoekers.

Lees ook: