Meerijden met stoere 4×4 terreinwagen op familiedag

Op zaterdag 9 januari 2016 werd er een familiedag gehouden bij de Vijverhoeve voor alle SCA1 families en hun families, voor alle vrijwilligers, belangstellenden en geïnteresseerden.

The Green Team bestaat uit Jarno Mussche ( Staphorst) en Rick Kolster (Boskoop). Zij rijden voor SCA1 mee met Navigate North editie 2016. Ook het HKA team uit Nieuwkoop rijdt deze avontuurlijke tocht voor SCA1.

Rick is een plantenkweker en heeft vele jaren in Ruinerwold gewoond. Jarno is actief in tuinontwerp, -aanleg en onderhoud. Vandaar de naam ‘The Green Team’. Van 23 t/m 30 januari 2016 gaan zij op avontuur voor SCA1 door mee te doen aan deze sponsortocht van 7000 kilometer in 7 dagen tot bijna de Noordpool.

Op die dag waren er van 10:00 tot 16:00 uur er verschillende activiteiten voor de jeugd met The Green Team. Voor € 4,- mocht je met een stoere, speciaal geprepareerde 4×4 meerijden over een parcours in de omgeving van de Lichtmis door modder, kuilen en over bulten.

Tijdens deze ontmoeting werd het laatste nieuws over de voorbereidingen van het onderzoek verteld door dr. Henk Engel. Verder werd er er door diverse mensen aandacht gegeven aan acties die lopen of nog op stapel staan. Dit liep van 14:00 tot 18:00 uur.

Sinds het vorge bericht over SCA1, heeft het allemaal niet stil gestaan in de afgelopen periode. Het is eigenlijk heel goed gegaan. De laatst vermelde stand is 126.000 euro. Ze schieten mooi op naar het einddoel: 150.000 euro. De voorbereidingen voor het onderzoek zijn al in volle gang.

Ze zijn op 15 september 2015 begonnen met het fondsenwerven voor het onderzoek, wat door het Leids Universitair Medisch Centrum uitgevoerd zal worden, naar de toepassing van een RNA reparatietechniek voor hersenziekte SCA1. Op de basisscholen is er ook aandacht aangegeven.

Lees ook: