Familie Engels steunt de Myotone Dystrofie fietsestafette

Foto: Familie Engels Staphorst

Sinds de start van de campagne ‘myotone dystrofie de wereld uit!’ is Gerard Wellenberg er nauw bij betrokken. Ieder jaar haalt hij geld op voor het onderzoek.

De familie Engels schrijft: ‘Ook wij worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de ernstige spierziekte “Myotone Dystrofie”. Mijn man en 2 dochters zijn aangedaan door MD. Om de gevolgen van deze ziekte goed te kunnen behandelen is veel geld nodig voor onderzoek, en een medicijn om patiënten te kunnen genezen.

Gerard Wellenberg komt weer in actie. De tweede week van september maakt hij – op de fiets! – een ronde door Nederland. Tijdens zijn tocht wil Gerard zoveel mogelijk families bezoeken die met myotone dystrofie te maken hebben. Zo vraagt hij aandacht voor de ziekte en wil hij met sponsoring het nog ontbrekende bedrag ophalen.

De fietstocht start op 5 september in Ommen en finisht 12 september op het Spierziektecongres in Veldhoven. De familie Engels is nauw betrokken bij myotone dystrofie en wil de actie van Gerard steunen. Hun adres in Staphorst wordt ook een punt op de route en Gerard fietst er langs.

Tijdens zijn bezoek kun je Gerard trakteren op een kop koffie of thee, een vers gevulde bidon en een goed gesprek. Misschien wil je ook wel helpen sponsors te vinden voor zijn actie. Het opgehaalde bedrag wordt door het Prinses Beatrix Spierfonds voor 100% besteed aan het nieuwe onderzoek naar myotone dystrofie.

Gerard komt in actie voor zijn familie: “Het is een afschuwelijke aandoening, die binnen één familie of gezin desastreuze gevolgen kan hebben.” In onderstaande video vertelt patiënte Babs Triepels het indrukwekkende verhaal over haar leven met myotone dystrofie. Prof. dr. Karin Faber geeft meer uitleg over myotone dystrofie en het onderzoek dat we er naar willen gaan doen.

Lees ook:

article
4683
Familie Engels steunt fietsestafette
Sinds de start van de campagne ‘myotone dystrofie de wereld uit!’ is Gerard Wellenberg er nauw
https://staphorst.nieuws.nl/economie/4683/familie-engels-steunt-de-myotone-dystrofie-fietsestafette/
2015-08-17T16:08:48+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/08/13114449/normal_734d3a1dc73cc1fad1f2a7f0f4388450326917171-e1439460515135.jpg
Economie