Burgemeester: `Het was feest in Staphorst vorige week`

Foto: Burgemeester Segers

“Het was feest in Staphorst vorige week. Mensen met blijde gezichten. Vlaggen. Dankbare mensen. En dat is zeer terecht”, aldus burgemeester Segers in zijn column: ‘Staphorst vlagt’:

Veel jongeren zijn geslaagd. De vlag kon uit met ‘tas en wimpel’. Dit betekent het einde van de middelbare school. Op naar een volgende opleiding of aan het werk. Van harte gefeliciteerd.

Er zijn dan ook teleurstellingen. Definitief gezakt? Jammer. En als je nog een herexamen moet doen: succes! Nog even de tanden op elkaar. Straks wappert de vlag in Staphorst voor jou.

In het gemeentehuis waren ook blijde gezichten. Op 14 juni zetten 11 statushouders hun handtekening onder de Participatieverklaring. Dat hoort bij de procedure van inburgering. Ze kregen zes dagdelen les in Nederlandse cultuur en gewoonten: Elf statushouders tekenen verklaring en bezoeken museum.

Staphorst vlagt dus deze week. Ook op 13 juni. Staphorst was gastheer van een bezoek van 20 gemeenten uit de regio Zwolle. Vijftien bedrijven lieten zich zien en de, ongeveer 200, bestuurders uit de regio maakten kennis met ‘de kracht van Staphorst’: Gevarieerde en inspirerende Regio Zwolle Dag in Staphorst.

De bedrijfshal van PlasmaMade – die ons gastvrij onthaalde – was omgetoverd tot een heuse congresruimte. En voor het gebouw wapperden fier de vlaggen van gemeente Staphorst.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen