Elf statushouders tekenen verklaring en bezoeken museum

Foto: Gemeente Staphorst

In een feestelijke bijeenkomst op 14 juni 2018 hebben 11 inwoners van de gemeente Staphorst de zogenaamde Participatieverklaring ondertekend. Burgemeester Segers feliciteerde iedereen met het bereiken van deze mijlpaal.

Het gaat om inwoners die afkomstig zijn uit een land buiten de Europese Unie en die in het bezit zijn van een tijdelijke verblijfsvergunning, ook wel statushouders genoemd. Tijdens zes dagdelen is met de deelnemers gesproken over Nederlandse kernwaarden als vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie.

Als afsluiting van het inburgeringstraject waren ze te gast in Museum Staphorst om kennis te maken met Staphorster Stipwerk. De training en het ondertekenen van de verklaring zijn een verplicht onderdeel van het inburgeringstraject dat statushouders moeten volgen om uiteindelijk het Nederlanderschap te kunnen verwerven.

Met het ondertekenen van de verklaring geeft de statushouder aan dat hij/zij kennis heeft genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en dat men deze respecteert. Daarnaast heeft men verklaard dat ze actief bij willen dragen aan de Nederlandse samenleving en dat ze er daarbij van uit gaan dat ze daarvoor ruimte krijgen van medeburgers.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen