Uitreiking participatieverklaring twaalf vergunninghouders

Foto: Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst heeft op 19 juni 2017 voor de tweede keer een participatieverklaring uitgereikt, dit keer aan twaalf vergunninghouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning).

De deelnemers volgen vier verdiepingsmodules waarin kernwaarden als vrijheid, gelijkheid en solidariteit alsook het thema participatie en werk worden toegelicht en uitgedragen.

Met het tekenen van de participatieverklaring tonen de nieuwkomers hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en hun bereidheid daar actief aan bij te dragen. Wanneer een vergunninghouder de verklaring weigert te tekenen kan dit gevolgen hebben voor zijn verblijfsvergunning en inburgering. Daarnaast kan een boete worden opgelegd.

De verplichting om een participatieverklaring te ondertekenen is op 1 januari 2016 ingevoerd. Elke nieuwkomer in Nederland, die niet uit een land van de Europese Unie komt, moet een participatieverklaringstraject volgen. Dit traject zal binnenkort wettelijk gekoppeld worden aan de inburgering.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen