Gevarieerde en inspirerende Regio Zwolle Dag in Staphorst

Foto: Gemeente Staphorst

Ondernemer van het jaar 2017, Martin van der Sluis van PlasmaMade, had samen met de gemeente zijn bedrijfshal tijdelijk omgetoverd tot congreszaal. Staphorst was op 13 juni 2018 de gastgemeente voor de Regio Zwolle Dag, die tweemaal per jaar wordt georganiseerd. Op deze dag ontmoeten bestuurders en partners van Regio Zwolle elkaar op locatie.

Burgemeester Theo Segers en Martin van der Sluis heetten ruim honderdzestig personen welkom. Bestuurders en griffiers van de twintig gemeenten die bij de Regio Zwolle horen, bestuurders van onderwijsinstellingen en andere organisaties als Kennispoort, Stichting Metropool, VNO-NCW en Regio Zwolle United (PEC Zwolle) kregen ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Tijdens de dag stond de zogeheten Nieuwe Agenda centraal: hoe kunnen organisaties in de regio elkaar versterken op vraagstukken als economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en energie?

Burgemeester Henk Jan Meijer, voorzitter van Regio Zwolle nam zijn publiek mee in de ontwikkelingen van Regio Zwolle. Hij benadrukte dat samenwerken over grenzen heen belangrijk is voor verdere economische groei van Regio Zwolle; “Regio Zwolle is de meest krachtige groeiregio buiten de randstad. We tellen sterke bedrijfssectoren en hebben een ideale infrastructuur voor economische groei”.

“Veel is al bereikt, zoals lobbysuccessen op het gebied van wegen als de N35 en de N50, en de ontwikkeling van de zogeheten Human Capital Agenda. We gaan aan de slag met het verbeteren en versterken van het menselijk kapitaal in onze regio. Hoe kunnen we de juiste match maken tussen iemands talent en wat de arbeidsmarkt nodig heeft.”

Burgemeester Theo Segers: ”Staphorst laat zien dat er veel innovatieve en ondernemende kracht in onze gemeenschap is. Ook onze gastheer van vandaag, PlasmaMade, is een voorbeeld van ontwikkeling en vernieuwing.” Tijdens de Regio Zwolle Dag waren er verschillende workshops die verdieping boden op genoemde vraagstukken.

In de middag bezocht het gezelschap op allerlei soorten fietsen de Staphorster bedrijven: Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen, Buro De Haan, Boer Staphorst, Brink Trekhaken, Haven Oevers S, camping De Vossenburcht en Talen Tools. De Regio Zwolle Dagen vinden twee keer per jaar plaats. Waar de volgende Regio Zwolle Dag is, wordt in juli bekend.

Lees ook:

https://twitter.com/Boerstaphorst/status/1006917226883108864

https://twitter.com/carlabroekhuis/status/1006927268038545410