Opruimen schade door de zomerstorm nog niet afgerond

Foto: Harm Brand

Op zaterdag 25 juli 2015 raasde een behoorlijke storm over ons land. De storm heeft ook in de gemeente Staphorst zijn sporen nagelaten op publiek en particulier terrein.

Veel inwoners hebben de gemeente geholpen om de gevaarlijke situaties in kaart te brengen, door telefonisch of digitaal via de gemeentelijke website de locaties van stormschade door te geven. In totaal zijn er ongeveer 50 meldingen gedaan. Door een goede samenwerking tussen de gemeente, brandweer en andere plaatselijke bedrijven zijn in de loop van de dagen de meest belangrijke maatregelen genomen om de wegen weer begaanbaar te maken.

Het opruimen van de bomen en takken en het herstellen van schades aan wegen neemt nog enige tijd in beslag. Door het grote aantal meldingen wordt u niet persoonlijk op de hoogte gehouden van de status van de door u gedane melding. De gemeente vraagt uw begrip daarvoor. Als u toch nog gevaarlijke situaties ziet, dan vragen zij u om dit door te geven: digitaal via www.staphorst.nl/meldingen, of telefonisch via publieksbalie Fysieke Leefomgeving, (0522) 467467.

Lees ook: