Arie van de Pol uit Nunspeet benoemd tot informateur

Arie van de Pol koninklijk onderscheiden op 27 maart 2018
Foto: SGP Nunspeet

Op 3 april is door de fractievoorzitters en hun secondanten het besluit genomen om Arie van de Pol uit Nunspeet te benoemen tot informateur in Staphorst. Hij begint vandaag met zijn werkzaamheden en zal de mogelijkheden tot een raadsakkoord verkennen.

De eerste stap voor de informateur is het voeren van gesprekken met alle fractievoorzitters en hun secondanten. Arie van de Pol: ‘In deze gesprekken ga ik eerst de mogelijkheden verkennen voor een raadsakkoord.’

Lucas Mulder, fractievoorzitter SGP: ‘De verkennende gesprekken voor de informateur zijn harmonieus verlopen. De heer Van de Pol werd door de ChristenUnie genoemd als goede kandidaat. We hebben hem gezamenlijk voorgesteld en hebben vertrouwen in zijn werkwijze.’

Arie van de Pol is sinds 1995 actief voor de SGP in de plaatselijke politiek in Nunspeet, waarvan vijf jaar als wethouder. Jan Carlo Bos, de tweede man bij de ChristenUnie onder fractievoorzitter Alwin Mussche, is in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij de gemeente Nunspeet.

In een raadsakkoord staan onderwerpen waarmee de voltallige raad aan de slag gaat. Hierbij wordt geen verschil gemaakt tussen coalitie en oppositie. Het onderzoek van de informateur naar een raadsakkoord wordt beschreven in een rapportage die openbaar wordt besproken in een gemeenteraadsvergadering.

Lees ook: