Column burgemeester Segers: `Verkiezingen: U bent de baas`

Foto: Burgemeester Segers

Nee, niet de wethouders, de burgemeester, de ambtenaren. Zij zijn niet de baas in Staphorst. Maar u. Op woensdag 21 maart mag er weer gestemd worden. Dat kan niemand ontgaan zijn. De verkiezingsborden zijn beplakt. De campagne is begonnen met debatavonden, fietstochten, een jongerendebat, een politieke winkel en veel meer.

Door te gaan stemmen bepaalt u wie Staphorst de komende vier jaar namens u gaat besturen. Vroeger was stemmen een plicht, die dwang bestaat niet meer. Nu is stemmen een recht, u mag. Toch hoop ik dat meer dan 80% van de inwoners van Staphorst hun stem gaat uitbrengen. Laten we streven naar een opkomstpercentage van 85%.

U krijgt van mij geen stemadvies. Dat bepaalt u zelf. U bent per slot van rekening de baas. Als hulpmiddel is de Stemwijzer beschikbaar. Ook zijn er verschillende debatavonden. Op 15 maart een avond voor jongeren in uitgaanscentrum Kisteman, 19 maart voor alle inwoners in café Spoorzicht. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom!

Een grote groep vrijwilligers helpen wederom met het tellen van de stemmen. U bent vanaf 21.00 uur uitgenodigd in het huis van de gemeente om de uitslag van de verkiezingen te volgen.

Door te stemmen draagt u ‘met elkaar’ bij aan ‘ons waardevol Staphorst’ om in ‘oog voor harmonie’, ‘verantwoord te kiezen. Waarom? ‘Daarom!’, voor een ‘democratische interactieve gemeente’ ten gunste van onze inwoners, van uzelf.

Lees ook: