Alwin Mussche (32) gezicht van ChristenUnie Staphorst

Foto: ChristenUnie Staphorst

De huidige fractievoorzitter Alwin Mussche zal als lijsttrekker het gezicht zijn van de ChristenUnie in Staphorst. Hij is 32 jaar en sinds 2013 raadslid voor de ChristenUnie.

Alwin Mussche: “Geweldig om te zien dat zoveel goede, bevlogen mensen enthousiast zijn om zich kandidaat te stellen voor de ChristenUnie. Het is een mooie club mensen met diverse achtergronden. Ervaring en expertise, maar ook nieuwe gezichten die zich willen inzetten voor onze lokale samenleving.”

Jan Carlo Bos staat op de tweede plaats. Hij was tot voor kort voorzitter van de voetbalclub SC Rouveen en is de eerste nieuwkomer op de lijst. De huidige raadsleden Klaasje Lier en Luuk Hoeve staan op drie en vier. Het onlangs aangetreden raadslid Meilof Troost staat op de vijfde plek.

De ChristenUnie heeft momenteel vier zetels in de gemeenteraad. Een speciale selectiecommissie heeft de conceptlijst samengesteld. Op plek zes tot en met tien staan de volgende vijf mannen: Alberto Schra, Klaas-Jan Boessenkool, Klaas Piel, Arend Bouwmeester en Henk Compagner.

Wethouder Bart Jaspers Faijer staat helemaal onderaan op de lijst als lijstduwer. Hij is beschikbaar voor het wethouderschap in de volgende periode. De leden hebben de kandidatenlijst unaniem vastgesteld.

Lees ook:

article
27047
Alwin Mussche gezicht van ChristenUnie
De huidige fractievoorzitter Alwin Mussche zal als lijsttrekker het gezicht zijn van de ChristenUnie in
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/27047/alwin-mussche-32-gezicht-christenunie-staphorst/
2017-12-22T13:33:35+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/12/22130237/christenunie-is-er-op-tijd-bij.jpg
christenunie, politiek, verkiezingen
Gemeente