Wethouder Jaspers Faijer leest `Kapsones` voor op school

Wethouder Jaspers Faijer geeft les Duurzaamheid (oktober 2015)
Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Jaspers Faijer heeft vanmorgen voorgelezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid bij de Prins Mauritsschool in Staphorst.

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw het boek ‘Kapsones’ geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen. De wethouder las dit boek voor aan groep 8 van de Prins Mauritsschool, om zo duurzaamheid onder hun aandacht te brengen.

Nieuw boek Kapsones
In het nieuwe boek Kapsones, uitgegeven door Querido, leest Fenna in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden?

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is laten zien dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn, die samen verschil maken. De dag is bedoeld om anderen aan te moedigen. De Landelijke Voorleesactie is speciaal voor basisschoolleerlingen. Dit jaar was de zevende editie van de Voorleesactie.

Lees ook: