`Heb jij het beste idee voor een schone omgeving?`

Burgemeester Alssema geeft les over duurzaamheid (oktober 2015)
Foto: Gemeente Staphorst

Vrijdag 9 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Doe ook mee en bedenk zelf of samen met je buren, (sport)vereniging of plaatsgenoten een duurzaam idee om zwerfvuil te voorkomen of te bestrijden.
Per deelnemende gemeente beloont Mooi Schoon het beste idee met 250 euro om te gebruiken voor je straat of buurt.

    1. Bedenk wat jij of jouw straat/buurt zelf kan doen om zwerfvuil te voorkomen, of hoe je het zwerfvuil dat er ligt efficiënt op kunt ruimen.
    2. Stuur je idee in vóór 4 november 2015 via: www.mooi-schoon.nl/dagvandeduurzaamheid/. Om je creativiteit aan te wakkeren vind je een paar voorbeelden op mooi-schoon.nl.
    3. Als je de prijs wint kun je daarmee jouw idee uitvoeren, of een bijdrage leveren aan het waarmaken van de schoon-doelstelling van je buurt, vereniging, winkelgebied etc.

In iedere deelnemende gemeente wordt in de week van 16 november één winnaar uitgeroepen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht en zij worden bekend gemaakt via de digitale weg. Na drie maanden wordt er gekeken naar het resultaat van je idee en wordt er een leuk artikel over geschreven, en uiteraard gepubliceerd.

Lees ook: