Krale en Korteland bezoeken militaire oefening `Wolfpack`

Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Krale en burgemeester Korteland van Meppel hebben vrijdag 6 oktober de militaire oefening ‘Wolfpack’ van de luchtmobiele brigade bezocht.

Wethouder Bert Krale: “Wat een geweldige inzet voor onze veiligheid! Mooi dat de inwoners van de gemeente Staphorst jullie gastvrij ontvangen hebben”.

Wethouder Krale en burgemeester Korteland van Meppel waren uitgenodigd om een kijkje te nemen. ’s Ochtends werden zij ontvangen op de commandopost. Deze was ingericht in de schuur van de heer Dunnink aan de Staphorster Grote Stouwe. Hier kregen de wethouder en burgemeester informatie, waarna ze vervolgens het veld in mochten om de oefening van dichtbij mee te maken.

De militairen waren aanwezig met acht wielvoertuigen en maakten gebruik van oefenmunitie. Oefenmunitie is in principe niet gevaarlijk. Het schieten met mitrailleurs kan voor omwonenden wel geluidsoverlast geven. Ze begaven zich in principe alleen op openbare wegen, paden en terreinen buiten de bebouwde kom. Het betreden van eigen weg of privé terrein vond uitsluitend plaats na toestemming van de eigenaar.

Bij de oefening waren circa 60 militairen betrokken. Ze had plaats tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle en duurde twee weken. Op 4, 5 en 6 oktober vond de oefening plaats op het grondgebied van de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Staphorst.

De schietmomenten waren: woensdag 4 oktober tussen 18.00 en 22.00 uur, omgeving van Nijeveen, donderdag 5 oktober tussen 07.00 en 22.00 uur, tussen Meppel en Rouveen, en  vrijdag 6 oktober tussen 07.00 en 11.00 uur, omgeving Rouveen.

Lees ook:

Reacties