Militaire oefening met schoten op Staphorster grondgebied

Foto: Gemeente Staphorst

De Koninklijke Landmacht moet altijd klaar staan om opdrachten uit te voeren. De landmacht bereidt militairen voor op uitzending door te oefenen in realistische scenario’s en onder alle omstandigheden. Op 4, 5 en 6 oktober vindt er zo’n oefening plaats in de gemeente Staphorst.

Circa 60 militairen van de Koninklijke Landmacht gaan tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle, in de provincies Drenthe en Overijssel, een oefening uitvoeren. Hierbij zullen zij zich ook begeven op Staphorster grondgebied. Er wordt in principe alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen buiten de bebouwde kom. Het betreden van eigen weg of privé terrein vindt uitsluitend plaats na toestemming van de eigenaar.

De militairen zijn aanwezig met acht wielvoertuigen en maken gebruik van oefenmunitie. Oefenmunitie is niet gevaarlijk. Het schieten met mitrailleurs kan voor omwonenden geluidsoverlast geven. De schietmomenten vinden plaats op:
•woensdag 4 oktober tussen 18.00 en 22.00 uur, omgeving van Nijeveen;
•donderdag 5 oktober tussen 07.00 en 22.00 uur, tussen Meppel en Rouveen;
•vrijdag 6 oktober tussen 07.00 en 11.00 uur, omgeving Rouveen.

Het gaat hier om een zorgvuldig voorbereide oefening. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen. Heeft u vragen over deze militaire oefening, dan kunt u zich richten tot de gemeente Staphorst via telefoonnummer (0522) 46 74 00.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen