Gemeente Staphorst sluit pact met netwerkbedrijf Rendo

Foto: Gemeente Staphorst

Op maandag 18 september heeft wethouder Bert Krale samen met directeur Eddy Veenstra van netwerkbedrijf Rendo een duurzaamheidsconvenant ondertekend. In dit convenant verklaren beide partijen om te gaan samenwerken.

Wethouder Bert Krale: ‘Aan de kant van Rendo verwachten we grote ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het terrein van biogas en waterstof. Een ontwikkeling waar we inwoners en bedrijven op willen voorbereiden’. Op het vlak van duurzaam beleid, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen, duurzame energieopwekking en de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied.

De gemeente Staphorst heeft als ambitie om in 2050 evenveel duurzame energie op te wekken als verbruikt wordt. Om deze ambitie te realiseren is het belangrijk om samenwerkingen aan te gaan met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, overheden en de samenleving. Netwerkbedrijf Rendo is zo’n samenwerkingspartij.

Eddy Veenstra, directeur van Rendo: ‘Met het sluiten van dit convenant bevestigen wij onze rol als regionale partner voor de gemeente Staphorst in de verduurzaming van de energievoorziening.’ Rendo wil inspelen op de energietransitie en samen met haar aandeelhoudende gemeenten komen tot een optimale (haalbare) energiemix.

Lees ook:

article
24706
Gemeente sluit pact met netwerkbedrijf
Op maandag 18 september heeft wethouder Bert Krale samen met directeur Eddy Veenstra van netwerkbedrijf
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/24706/gemeente-staphorst-sluit-pact-netwerkbedrijf-rendo/
2017-09-20T09:56:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/09/20094607/Ondertekening-duurzaamheidsconvenant-RENDO.jpg
glasvezel, wethouders
Gemeente