Glasvezel voor het buitengebied; ambassadeurs gezocht

Foto: Glasvezel Buitenaf

Rendo en CIF (Communication & Infrastructure Fund) willen glasvezel aanleggen in het buitengebied van de gemeenten Kampen, Zwolle, Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de vraagbundeling. In vrijwel het gehele buitengebied van de rest van de provincie Overijssel heeft al meer dan 50% van de inwoners “Ja” gezegd tegen glasvezel en het dienstenaanbod. Voor de daadwerkelijke aanleg van glasvezel is het nodig dat minimaal de helft van de inwoners in het buitengebied een abonnement via glasvezel afneemt.

De werkgroep Glasvezel Staphorst werft daarom nog meer ambassadeurs: `Om ons mooie buitengebied leefbaar te houden, is een goede breedbandverbinding van groot belang. Deelt u onze mening en vindt u het ook belangrijk dat er glasvezel komt in ons buitengebied dan doen wij een beroep op u. Wij zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen dit onderwerp onder de aandacht te brengen`.

`Er is steeds meer behoefte aan een snelle internetverbinding. Willen we ook voor de toekomst mee blijven doen dan is een snelle internet verbinding essentieel. Hierbij denken we aan onze jongeren die opdrachten voor school digitaal uitvoeren en (agrarische) bedrijven die vanuit ons buitengebied werken. Maar ook aan ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Kortom glasvezel helpt ons het buitengebied leefbaar te houden!`

Vindt u het belangrijk dat er glasvezel komt in het buitengebied van Staphorst dan vragen we u om ambassadeur te worden of iemand aan te bevelen. Op woensdag 20 september is er in Hasselt een informatiebijeenkomst voor de ambassadeurs. Voor verdere informatie kunt u zich aanmelden bij: [email protected].

Lees ook: