Solcon Internetdiensten wordt overgenomen door KPN

Het hoofdkantoor van Solcon in Dronten
Foto: Google Streetview

Telecom en ICT-dienstverlener KPN heeft Solcon Internetdiensten overgenomen. Met de overname versterkt KPN zijn positie in breedbanddienstverlening. De transactie is per eind juni afgerond.

Solcon is een Nederlandse leverancier van internet, (mobiele) telefonie, hosting, televisie en beveiligde email diensten voor zowel particulieren als bedrijven. Het in Dronten gevestigde Solcon werd in 1996 opgericht door CEO Peter van der Vlies. Solcon bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en TV-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services. Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en zal onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren.

Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN over de overname van Solcon: “Solcon is in 20 jaar uitgegroeid tot een belangrijke internet service provider in Nederland. De missie van Solcon, om voor iedereen veiliger en beheersbaar internet beschikbaar te stellen, sluit uitstekend aan bij de strategie van KPN om innovatieve producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden over toonaangevende netwerken. We verwelkomen de klanten van Solcon van harte en kijken er naar uit om samen met Solcon verdere groei te realiseren.”

Peter van der Vlies CEO van Solcon, voegt toe: “We staan aan de vooravond van een nieuwe groeifase waarin we een groot aantal klanten onze diensten kunnen gaan aanbieden. Wij zien in KPN de juiste partner om deze groei succesvol te laten plaatsvinden.” Hij “zit in een leeftijdscategorie waarbij een bedrijfsoverdracht een onderwerp is waar je over moet nadenken”, en heeft het afgelopen halfjaar besloten om zijn aandelen Solcon Internetdiensten NV te verkopen aan KPN BV.

Solcon zal zijn hoogwaardige dienstverlening aan particuliere en zakelijke klanten ook na de overname voortzetten. In de gemeente Staphorst zijn drie partners van Solcon actief; Brand Computerdiensten, Koster Telecom en G&A Computers in Rouveen. “KPN neemt uiteraard alle bestaande contractuele rechten en verplichtingen over”, aldus Solcon in een verklaring richting de partners. Klanten zullen in eerste instantie weinig merken van de overname.

Lees ook:

article
23154
Solcon overgenomen door KPN
Telecom en ICT-dienstverlener KPN heeft Solcon Internetdiensten overgenomen. Met de overname versterkt KPN zijn positie in
https://staphorst.nieuws.nl/economie/23154/solcon-internetdiensten-wordt-overgenomen-kpn/
2017-06-29T16:28:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/06/29161523/solcon-dronten.png
bedrijfsovername
Economie