Kijk binnen tijdens de Open Bedrijvendag Staphorst 2018

Foto: Youtube - Open Bedrijvendag

Op zaterdag 17 november van 9.30 tot 16.00 uur kunt binnenkijken bij vele bedrijven en een school voor voortgezet onderwijs. Deze dag gaan er deuren open die normaal vaak gesloten blijven.

Een unieke gelegenheid om eens van dichtbij en met eigen ogen te zien wat daar zoal in omgaat. Het initiatief voor deze Open Bedrijvendag ligt bij een aantal lokale ondernemers, gemeente Staphorst, de Prins Mauritsschool en de Pieter Zandt Scholengemeenschap.

In Staphorst kennen we veel productiebedrijven, hieronder zijn veel bedrijven die producten maken in allerlei vormen en uit diverse materialen zoals staal, RVS, kunststof uit basisvormen als plaat, staf, koker, buis etc. Deze materialen worden bewerkt met machines tot de gewenste vorm of samenstelling. Die machines moeten uiteraard ergens vandaan komen: Kin Machines.

Bekijk in het onlangs verhuisde bedrijf De Reest Multimedia van dichtbij de goed geoutilleerde dtp studio, de sign- en printafdeling en de offsetdrukkerij. Aannemersbedrijf Dons en Troost vindt flexibiliteit hun grootste kwaliteit en wil alle moeite doen om die kwaliteit te behouden.

Een compleet overzicht van deelnemers op de website van de organisatie. Ook de gemeentewerf met de buitendienst van de gemeente Staphorst is te bekijken. Onderstaand een impressie (video).

De insteek is om op een laagdrempelige manier belangstellenden te laten zien wat het bedrijf doet en mogelijk een arbeidsmarktverkenning. Ook voor de ‘werknemer van de toekomst’ die nog een studierichting moeten kiezen is dit een ideale mogelijkheid om in één dag veel informatie te vergaren.

Lees ook: